Verdens mest vanskelig språk er gresk! Og det er rett, og det er sant og vi aksepterer ikke noen innvendinger (og hvis du har noen tvil du kan spørre en greker!).

chinese2-1.jpgI Hellas og Kypros menneskene tror at vår språk er egentlig det mest vanskelig språk på jordene. Men jeg synes at i hvert land tror menneskene det samme for deres egne språk. Vi kan si at dette fenomenet er normal fordi alle trenger litt selvtillit og når din språk er egentlig verdens vanskeligst språk, du føler bedre…

Men alle de som tror på lik tingene har det samme problem. De kan ikke bevise hva de tror på. Og bevise er ikke lett.

  • Et språk kan være vanskelig for en man og lett for andre. For eksempel hvis du er norskmann, svensk er veldig lett til deg fordi de to språk er meget lik. Likeså, hvis du er spansk, til å lære portugisisk vil gå som en lek etc.
  • Hvis du er europeisk de europeiske språkene er mer lett for deg fordi alle har de samme struktur mens polynesiske og afrikanske språk , kinesisk og andre språk har forskjellig struktur. Videre, det samme kan være sant for et språk i Europa for eksempel baskisk, ungarsk og finsk fordi høler disse språkene til andre familier
  • Hvis du snaker en, to eller tre språk det er mer lett å lære et nytt språk.
  • Endelig, hva mener vi med ordet “vanskelig” for et språk? Et språk kan være vaskelig for å skrive (kinesisk) eller for å høre og forstår (norsk for meg)

Hva tror dere om temaet? Hva språk lærer nordmenn mest?

Beste hilsen

Giorgos

Reklamer